Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

#MarcaEspaña Una jutgessa fa retirar llibres sobre homofòbia i LGTBI als instituts de Castelló

La justícia es torna a aliar amb els ultraconservadors ‘Abogados Cristianos’ per fer ús de la repressió

Redacció 16/10/2021
Primer pla d'un llibreter etiquetant una pila de llibres la vigília del Sant Jordi d'estiu. Imatge del 22 de juliol de 2020. (Horitzontal)

L’associació ultraconservadora Abogados Cristianos segueix posant bastons a les rodes al progrés i a l’acceptació de col·lectius com els LGTBI. Això sí, amb l’ajuda de la casposa justícia espanyola dominada per l’extrema dreta i el PP.

Unes informacions del diari Mediterráneo parlen d’un cas inimaginable en ple segle XXI: Una jutgessa ha obligat l’Ajuntament de Castelló a retirar llibres sobre homofòbia i temàtiques LGTBI després que Abogados Cristianos presentés un recurs. Segons els ultraconservadors, els llibres “inclouen contingut sexual explícit, i recorren al constant escarni de les religions”. Des de l’Ajuntament ja han declarat que se’n fan creus de la decisió, i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, defensa que els llibres contribueixen “a la inclusió i al respecte a la diversitat, a més de fomentar la tolerància i donar eines al professorat”.