Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Manuel Valls no admet que sigui un xenòfob i demanda Borràs i Aragonès

És el primer pas abans de querellar-se pel que considera un delicte de calúmnies i injúries

Agències 05/02/2021
El líder de la plataforma BCN Canvi, Manuel Valls.

El regidor de BCN Canvi a l’Ajuntament de Barcelona Manuel Valls ha interposat una demanda de conciliació prèvia a la querella contra el vicepresident de la Generalitat i candidat d’ERC a les eleccions catalanes, Pere Aragonès, i contra la candidata de Junts, Laura Borràs. L’acció és per presumptes delictes de calúmnies i injúries greus arran de les afirmacions que tots dos candidats a la presidència de la Generalitat van fer en uns debats electorals, quan el van titllar de ‘xenòfob’ i ‘deportador’, segons els escrits que ha consultat Europa Press.

Valls ha presentat als jutjats de primera instància de Barcelona dues demandes d’acte de conciliació perquè se citi els dos demandats i compareguin als jutjats perquè reconeguin els fets. Segons l’escrit, Laura Borràs va afirmar durant el debat de ‘La Vanguardia’: “A la senyora (Jéssica) Albiach li dic: lliçons de democràcia d’algú que accepta vots d’un deportador de persones, l’única persona que ha deportat persones després de la Segona Guerra Mundial per estar a l’alcaldia, les justes”, al·lusions que feien referència a Manuel Valls.

Sobre Pere Aragonès assegura que en el debat de TVE va manifestar: “El que no podem fer com vau fer a Barcelona és acceptar els vots dels xenòfobs per participar d’un govern”, també al·ludint a Valls. En els escrits, demana que se citi Laura Borràs i Pere Aragonès en un acte de conciliació perquè reconeguin el caràcter calumniós de les expressions, i demanin disculpes “per l’afront que ha suposat per a l’honor personal” de Manuel Valls, a més de publicar aquestes disculpes en el mateix mitjà televisiu o en un diari de màxima difusió.

En cas de no acomplir aquesta conciliació, “es dona per advertida de l’exercici de l’acció penal i civil reparatòria” per cometre un presumpte delicte de calúmnies o d’injúries greus, avisa el regidor de BCN Canvi.