Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

Manuel Forcano deixarà la direcció de l’Institut Ramon Llull el 26 de setembre

Manuel Forcano ha anunciat a l’equip de l’Institut Ramon Llull que en deixarà la seva direcció el pròxim 26 de setembre, coincidint amb la reunió del patronat que nomenarà el […]

Redacció 13/09/2018
El director de l'Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, al Festival de cinema de Guadalajara / ACN

Manuel Forcano ha anunciat a l’equip de l’Institut Ramon Llull que en deixarà la seva direcció el pròxim 26 de setembre, coincidint amb la reunió del patronat que nomenarà el seu relleu, segons ha avançat l”Ara’ i ha confirmat l’ACN. Es tractarà, segons les mateixes fonts, d’una dona. Les raons per prendre aquesta decisió responen a la voluntat de tornar-se a dedicar a l’escriptura i a la traducció. Forcano ocupa el càrrec des del març del 2016, quan va substituir Àlex Susanna, que va passar a dirigir l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Durant el seu mandat, la literatura catalana ha estat la convidada d’honor a la Fira del Llibre infantil i juvenil de Bolonya i Catalunya ha estat el país convidat a l’Smithsonian Folklife Festival de Washington i al Festival de Cinema de Guadalajara.

Actualment, el consorci està format per tres institucions, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Govern de les Illes Balears.