Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Manca d’acord a la cimera per fer front a la sequera

|

- Publicitat -

La cimera per fer front a la sequera d’aquest divendres a la tarda ha acabat sense cap acord consensuat entre el Govern i els grups parlamentaris. Ho ha anunciat en roda de premsa la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, després de quatre hores de reunió a porta tancada amb els diferents representants polítics al Palau de la Generalitat. Segons ha indicat Jordà, les converses s’han encallat perquè no hi havia consens al voltant del règim sancionador, que el decret llei aprovat ja preveu tot i que no especifica cap calendari. La consellera ha apuntat que el punt sobre el règim sancionador “ha saltat” perquè un grup parlamentari concret -no ha especificat quin- no estava d’acord amb la proposta d’acord que portava el Govern.

Publicitat

 

La consellera ha vinculat també la manca de consens a la proximitat de les eleccions del 28M. “No sé si aquest escenari s’hagués produit si no estiguéssim a la cantonada d’unes eleccions municipals”, ha afirmat.

 

La proposta d’acord plantejava establir un període diferit d’aplicació del règim sancionador per excés de dotació d’aigua fins a l’1 de juliol del 2023, una data que ja era vista com un “esforç”. Tanmateix, ha dit Jordà, un grup no hi ha estat d’acord. La consellera ha reiterat que l’existència d’un règim sancionador no té en cap cas un afany recaptatori sinó “dissuasori”. En no assolir-se un acord, Jordà ha admès que ara com ara no hi ha una data per començar les sancions.

 

Et pot interessar  El Pantà de Vinçà recupera les seves reserves
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió