Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

Mals temps per a la llibertat d’expressió

Macron i Trudeau comencen a cedir davant dels integristes islàmics

Frederic Sabartés
Frederic Sabartés 31/10/2020
Muntatge fotogràfic amb el president francès, Emmanuel Macron i el primer ministre canadenc, Justin Trudeau

Lluny d’apaivagar-se la controvèrsia, que ve de lluny però molt amplificada per la mort del professor francès que fent una classe sobre la libertat d’expressió va mostrar caricatures de Mahoma, es van succeïnt esdeveniments a l’entorn dels llocs de culte o amb sustrat religiós. Recordem que les caricatures en qüestió van motivar una matança a la redacció del setmanari Charlie Hebdo i que la causa recentment ha arribat a la vista oral.

El seguit de tres tuits a continuació són descoratjadors. El primer és de la manifestació del passat divendres a Londres, davant l’embaixada de França, amb els manifestant cridant “Al·là és gran!” i els altres dos tuits reculles declaracions de dos dels mandataris de dos països que han fet de la llibertat en general i de la d’expressió en concret, la seva marca d’identitat, França, amb el president Emmanuel Macron i Canadà, amb el primer ministre, Justin Troudeau.

Els dos comencen a acotar l’ala davant l’onada de resposta del món islàmic. Macron diu que “entenc que les caricarures puguin molestar i Troudeau va una mica més lluny en afirmar que :la llibertat d’expressió dé els seus límits” i recomenar-ne “un ús prudent”.

Mantinguem l’esperança en veure la manifestació de suport a l’ideari de l’assassinat professor francès de secundària

Relacionats