Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Malgrat passin els anys, Francisco Franco segueix finançant el Reial Madrid

Les empreses de Florentino Pérez fan, com aquell qui diu, l’agost (mai millor dit en aquestes dates) gràcies al dictador Francisco Franco malgrat que faci anys que fa malves. Ja […]

Gerard Sesé 22/08/2018
Muntatge amb Florentino Pérez i el Vallde de los Caídos de fons

Les empreses de Florentino Pérez fan, com aquell qui diu, l’agost (mai millor dit en aquestes dates) gràcies al dictador Francisco Franco malgrat que faci anys que fa malves.

Ja era conegut el negoci d’una de les companyies que depèn de l’entramat d’empreses del magnat madrileny a El Valle de los Caídos, el mausoleu falangista, gràcies a la concessió del gobierno del PP l’any 2015 a la neteja de l’indret.

L’organisme Patrimonio Nacional, que depèn del Ministerio de Presidéncia, va adjudicar el contracte a Clece, filial del grup ACS, amb una durada de dos anys per a netejar el Valle de los Caídos. Aquesta empresa va ser la guanyadora entre les nou candidates que van presentar oferta. La superfície a netejar equival a 34 camps de futbol.

L’import de la concessió va ser de 6,72 milions d’euros i també incloïa els treballs de neteja del Palau Reial de Madrid, del Pardo i de l’Escorial.

Una ganga: mantenir un funicular tancat

Ara resulta, segons InfoLibre, que el Gobierno, ara ja en mans socialistes, paga des del 2008 a una altra empresa de Florentino Pérez el manteniment del funicular tancat de El Valle de los Caídos.

Només des del 2012, l’aparell s’ha empassat gairebé 200.000 euros de diners públics, tot i que els visitants del mausoleu feixista no el poden fer servir. Cal recordar que alguns dels contractes de manteniment es van adjudicar a l’empresa del grup ACS de forma irregular, segons va constatar el 2016 el Tribunal de Cuentas.

Patrimonio Nacional defensa la necessitat de seguir desemborsant fons anualment per a la seva conservació encara que faci una dècada que està tancat al públic.