Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Males notícies per a la dreta i l’extrema dreta: Rebutgen en solitari la investigació dels abusos de l’Església

Els dretans fugen d’estudi i s’oposen a la creació de la comissió d’investigació perquè “no només s’haurien d’investigar els abusos de l’Església”

Redacció 01/02/2022
Imatge d'una església

No és cap secret que la dreta i l’extrema dreta són “ferms defensors” de l’Església. No obstant això, en aquest cas podrien haver travessat una línia vermella. Les dues formacions polítiques s’han oposat que s’obri una comissió d’investigació per les presumptes agressions sexuals que membres de l’Església haurien pogut cometre sobre menors.

La resta de partits  que han comparegut aquest dimarts en roda de premsa –Unidas Podemos, Ciutadans, EH Bildu, Junts, CUP, Más País-Equo i Compromis– han donat suport a la comissió d’investigació, el PP ha presentat una sèrie d’al·legacions a la Mesa del Congrés per intentar tombar la iniciativa, tal com informa El Diario.es

Les al·legacions del grup de Pablo Casado manifesten que no només s’haurien d’investigar els abusos de l’Església, sinó també s’haurien de fer en altres àmbits, per tant, que no hi hagués limitacions a l’hora de determinar els agressors. Tot i això, la fonamentació del partit de dreta no ha sigut benvinguda a la Mesa, i, en conseqüència, ha estat refusada.

Davant la fermesa de PP, Ciutadans es desmarca i reitera que són necessàries “mesures legislatives perquè no es repeteixin casos similars”. A més, carrega contra el PP: “no tenen ganes d’investigar la corrupció que l’envaeix”, conclou el portaveu, Edmundo Bal.

Un cop presa aquesta decisió, la comissió d’investigació es portarà a debat al Ple, tot i que no se celebrarà abans del 17 de febrer, a causa de les eleccions del 13F a Castella i Lleó. Caldria veure si la dreta i la ultradreta hauria tingut la mateixa reacció si les agressions s’haguessin produït en un altre àmbit.