Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Congreso s’obre per fi a fer una comissió d’investigació sobre els abusos a menors de membres de l’Església

|

- Publicitat -

La Mesa del Congreso ha obert la porta aquest dimarts a la comissió d’investigació sobre els abusos a menors per part de membres de l’Església. El PSOE ha votat a favor de tramitar la iniciativa impulsada per Unides Podem, ERC i EH Bildu que ara passarà a la Junta de Portaveus, on caldrà que els socialistes i la resta de partits es tornin a definir al voltant de la qüestió abans no arribi a ser debatuda a l’hemicicle. El PSOE finalment s’ha sumat a la formació lila en la votació de la Mesa després que els lletrats de la cambra baixa hagin considerat que la petició s’ajusta a la normativa. PP i Vox s’hi han mostrat en contra.

El text de la iniciativa recorda que les estructures de l’Església ha ocultat durant anys els abusos i les seves víctimes, i afirma que el Congrés té l’obligació de “posar el focus” sobre uns fets que suposen la vulneració dels drets de menors a l’Estat.

Publicitat

El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha defensat en una entrevista aquest matí a SER Catalunya la necessitat de debatre sobre aquesta xacra a la cambra baixa davant la prescripció de molts casos que ja no poden ser jutjats.

Asens s’ha obert a la creació d’una comissió independent d’experts que ho investigui, tal com planteja el PNB, i ha apuntat que podria ser una de les conclusions de la comissió d’investigació.

El diputat d’UP ha defensat que una iniciativa com la que proposen els nacionalistes bascos necessita primer la “cobertura de la sobirania popular”.

Pel que fa a l’abast de la investigació i la petició d’alguns sectors -com el PP- d’ampliar-la més enllà dels abusos, Asens ha opinat que no és “incompatible” amb la seva proposta i ha apuntat que cal debatre com “obrir altres vies d’investigació” d’abusos en altres àmbits.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut