Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

L’última proposta d’Abascal s’inspira en el populisme racista de Donald Trump

El president de Vox, Santiago Abascal, planteja la construcció d’un mur a les fronteres de Ceuta i Melilla amb el Marroc “que potser hauria de pagar” el país veí, perquè […]

Redacció 29/03/2019
Santiago Abascal, fundador de Vox / Flickr

El president de Vox, Santiago Abascal, planteja la construcció d’un mur a les fronteres de Ceuta i Melilla amb el Marroc “que potser hauria de pagar” el país veí, perquè -segons ell-envia “onades d’immigrants clandestins” cap a Espanya per fer xantatge a la Unió Europea. Una proposta que sembla haver-se inspirat en el mur entre Estats Units de Mèxic de Donald Trump.

També creu Abascal que l’exèrcit hauria de vigilar les dues fronteres fins que s’aixequi aquest mur i rebre “les ordres necessàries” per a defensar-les. Alhora, insisteix en demanar mesures contra les ONGs que -diu- “col·laboren amb les màfies i se’n van al litoral africà a recollir mercaderia humana”, i una legislació que aixequi un “mur psicològic” davant dels immigrants: “mai” no podran regularitzar la seva situació, ni tindran dret d’arrelament, ajuda social ni targeta sanitària.

Així es manifesta el dirigent polític en un llibre de Fernando Sánchez Dragó titulat ‘Santiago Abascal. España vertebrada’, editat per Planeta, una conversa en la qual el fundador del partit ultradretà aborda diferents assumptes d’actualitat.

Col·loca en les llistes al Congreso a la seva mare, la seva germana i la seva tieta

Avui mateix, també s’ha conegut que Abascal ha col·loca en les llistes al Congreso de VOX a familiars que fins ara eren afins al PP. La seva tieta, Begoña Conde, es presenta com a cap de llista per Ourense i la seva mare i la seva germana, Isabel Conde i Iraia Abascal, apareixen en les candidatures del partit d’extrema dreta per Àlaba publicades al BOE.