Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

L’odi unionista per fer diners: creen una empresa per enviar ‘rojigualdas’ als presos polítics i exiliats

Tres joves d’Almeria i un de Madrid han vist que l’odi unionista contra Catalunya els pot servir per fer diners. Sota el nom ‘Apadrina un independentista’, han creat una empresa […]

Redacció
Redacció 20/02/2019
Un mar de banderes espanyoles en una manifestació unionista

Tres joves d’Almeria i un de Madrid han vist que l’odi unionista contra Catalunya els pot servir per fer diners. Sota el nom ‘Apadrina un independentista’, han creat una empresa per enviar banderes espanyoles a persones republicanes: per deu euros, el client rep una bandera i envia una altra a l’independentista que triï; per vint rep dues i envien algunes més i per cent demanen deu i remeten 15 més on decideixin.

A més, segons la història que ha explicat ‘El Confidencial’, si algú paga 25.000 euros, els fundadors de la companyia viatgen al Parlament, a Bèlgica i a alguna presó per lliurar les banderes d’Espanya en mà als polítics independentistes, presos polítics i exiliats catalans; a més de gravar un documental sobre el periple i enviar 2.500 banderes més. Per 500.000 euros, es plantegen batre el rècord Guinness a l’elaboració de la bandera més gran de la història i enviarien 25.000 més.

Un dels creadors de la iniciativa catalanòfoba -que, a més, es fa dir Jordi al mitjà de comunicació- explica que els clients que han fet ús del seu servei fins al moment han enviat quasi totes les banderes a diferents seus d’ERC i que la majoria són afins a VOX. D’altra banda, admet que estan usant el judici de l’1-O (que pot suposar penes altíssimes de presó a 12 persones per organitzar un referèndum pacífic i democràtica) per a fer negoci.