Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

L’ICS assegura que els CAP funcionen “amb normalitat” en la primera jornada de vaga dels metges de la primària

Segons l’ICS, un 19,8% dels metges d’atenció primària estan seguint la vaga i segons Metges de Catalunya, el 60%

Agències 13/10/2020

El director de Persones de l’Institut Català de la Salut (ICS), Xavier Saballs, ha afirmat aquest dilluns al migdia que la primera jornada de vaga convocada pel sindicat Metges de Catalunya a la primària està transcorrent “sense incidències” i que els CAP funcionen “amb normalitat”. En una atenció als mitjans de comunicació, Saballs ha assegurat que no han “replanificat res específicament aquesta setmana” per l’afectació de la vaga.

El director de Persones no tanca la porta a negociacions al llarg de la setmana en cas que fossin convocats per Mediació del Departament de Treball però ha sostingut que hi ha altres àmbits per fer-ho al marge d’una aturada laboral. “No cal fer una vaga pe seure a negociar”, ha insistit el dirigent de l’ICS.

L’ICS defensa que en els últims dos anys s’han incrementat en 500 els nous metges de l’atenció primària. Segons dades facilitades per la institució, a l’agost d’aquest any hi havia 6.210 metges d’atenció primària, mentre que el desembre del 2018, eren 5.710. Aquestes xifres inclouen professionals de Medicina de Família, Pediatria, Ginecologia, Odontologia, Radiologia i Urgències, entre altres. En total, a l’atenció primària de l’ICS hi treballen 22.707 professionals equivalents a jornada completa.

Segons l’ICS, un 19,8% dels metges d’atenció primària estan seguint la vaga convocada per Metges de Catalunya. El sindicat convocant situa el seguiment en el 60%. La vaga de metges de la primària té lloc en un context d’increment de contagis del coronavirus, amb molta activitat als CAP relacionada amb la covid-19 i també d’altres patologies.