Dijous, 4 de març de 2021 - Edició 952
La República

L’ICEC internacionalitza les companyies de dansa catalanes

Un total de 26 companyies de dansa i institucions culturals participaran en la Internationale Tanzmesse de Düsseldorf (Alemanya) a l’estand institucional de la Generalitat, i actuaran en la programació del […]

Redacció
Redacció 27/08/2018
ICUB / Arxiu Europa Press

Un total de 26 companyies de dansa i institucions culturals participaran en la Internationale Tanzmesse de Düsseldorf (Alemanya) a l’estand institucional de la Generalitat, i actuaran en la programació del festival tres d’aquestes agrupacions catalanes, Iron Skulls Co, Guy Nader i Maria Campos i Col·lectiu Lamajara.

En un comunicat aquest dilluns, la Conselleria de Cultura ha explicat que l’estand representa la marca d’internacionalització de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Catalan Arts -que agrupa les 26 companyies- i “oferirà una imatge conjunta del sector” a la fira, que se celebra des del dimecres fins al dissabte.

Representarà companyies i ballarins com Sol Picó, Thomas Noone Dance, La Veronal, Companyia de Circ ‘eia’, Joan Català, el Danseu Festival, el Sismògraf, el Mercat dels Flors, i l’Institut Ramon Llull, que organitzarà una taula rodona amb la participació dels coreògrafs Cesc Gelabert i Magí Serra, moderada per l’experta Ester Vendrell.

Què és la Internationale Tanzmesse?

La Internationale Tanzmesse és el certamen biennal de referència internacional per als professionals de la dansa contemporània. La fira compta amb un espai d’exposició de 1000 m² que acull prop de 1900 professionals (companyies, coreògrafs, ballarins, agències, representants, programadors, institucions culturals i altres agents del sector) de més de 50 països.

El Departament de Cultura, a través de l’ICEC, assisteix des de fa molts anys a la Tanzmesse que forma part de les estratègies internacionals per a la promoció de la dansa contemporània catalana, ja que és una excel·lent finestra per als professionals del sector.