Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

L’exministra Trujillo torna a demanar que es retorni Ceuta i Melilla al Marroc

|

- Publicitat -

“La marroquinitat de Ceuta i Melilla no ha de ser posada en qüestió pel bé de la salut col·lectiva dels espanyols”. Així ha sigut la contundent declaració de l’exministra socialista María Antonia Trujillo durant l’entrevista que ha concedit al diari local ‘Alalam’. L’extitular de Ministeri de Vivenda durant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha afegit que “ha arribat el moment” que el govern espanyol cedeixi aquesta prestació al Marroc i deixi de “mirar cap a una altra banda”.

Trujillo ha volgut transmetre la necessitat d’un canvi de postura sobre les ciutats de Ceuta i Melilla. Des del seu punt de vista, la situació que viuen actualment suposa un “perill per la integritat territorial del Marroc”. No és la primera vegada que l’exministra reclama l’entrega de les dues ciutats. De fet, el passat mes de setembre la seva insistència i inflexibilitat van acabar provocant que el ple de l’Assamblea de Ceuta la declarés ‘persona non grata’ per unanimitat.

Publicitat

Tot i això, Trujillo ha decidit tornar a expressar la seva opinió amb fermesa. Ara, proposa al govern de Pedro Sánchez que canviï la política que regenta Ceuta i Melilla perquè, al seu entendre, “ja no és possible mirar en la direcció contrària”. Per a l’exministra, el govern espanyol hauria d’obrir-se a modificar la situació actual igual que es va fer amb el Sàhara Occidental i no aferrar-se a “vestigis del passat”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut