Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

L’executiva d’ERC deplora “la manca de lideratge en el govern”

La proposta “personal” del president Torra ha sacsejat el debat i ha generat dubtes a la direcció republicana

Redacció
Redacció 17/10/2019
L'adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, amb Arnaldo Otegi (Bildu) i Gabriel Rufián, Marta Vilalta i Sergi Sabrià en una reunió entre les dues formacions

El partit reuneix la direcció pel “malestar” del matí i les actuacions policials “no justificades i inexplicables”

ERC ha reunit aquest dijous l’executiva nacional després que Torra hagi apostat per acabar la legislatura exercint “l’autodeterminació” –ja sigui amb un referèndum acordat o amb unes eleccions- i “validant la independència”. El partit assegura que és una proposta que Torra no havia comunicat “ni als membres del Govern, ni als grups que li donen suport ni a ERC com a partit”. Segons ha pogut saber l’ACN, ERC ha expressat “dubtes” i “malestar” per una proposta “personal” que “xoca amb l’esperit dels consensos” i genera “desconfiança”. Sobre els aldarulls, el partit s’ha mostrat preocupat per les actuacions policials “no justificades i inexplicables”, per la “manca de lideratge” en el si del Govern i les “minses” explicacions d’Interior.

La manca de lideratge en el govern afecte al dos partís segons es desprèn de l’executiva d’ERC

En aquest sentit, Esquerra Republicana està “d’acord que caldrà posar les urnes”, però ni “amb els terminis ni en la manera” de formular-ho, sense comptar amb el consens necessari. “Quan hem estat capaços de generar grans consensos és quan el país ha avançat i la proposta d’avui obstaculitza el que s’ha estat treballant, malgrat es confia en refer la feina feta”, asseguren fonts d’ERC a l’ACN.

El partit ha constatat també que una gran majoria del país continua molt mobilitzada i amb l’actitud pacífica “de sempre”.