Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

L’Eurocambra exigeix als estats membres que donin suport a les llengües minoritàries

L’òrgan europeu ha demanat que es garanteixi la producció i difusió en les plataformes d’obres audiovisuals en llengües minoritàries. Justament és la política contrària a la que Espanya vol aprovar

Agències 20/10/2021

L’Eurocambra reclama als estats donar suport a les produccions en llengües regionals i minoritàries i a difondre-les en plataformes. Amb 577 vots a favor, 47 en contra i 76 abstencions, els eurodiputats han donat llum verda a una resolució que apunta que “els mitjans minoritaris no poden competir amb els majoritaris” i insta els 27 a donar suport a les produccions en llengües regionals i minoritàries i a afavorir la seva difusió. El text també aposta per establir un fons permanent per garantir la independència dels mitjans europeus i alerta que la diversitat de mitjans de comunicació està “en risc” a la Unió Europea per la concentració de les propietats.

D’altra banda, en el text els eurodiputats subratllen la seva “preocupació pels atacs a mitjans en alguns estats membre”. Aquestes declaracions han fet referència a la recent aprovació de la llei de mitjans a Polònia.

Després de l’aprovació de la resolució, Junts ha retret al govern espanyol que vulgui fer “exactament el contrari” amb la llei de l’audiovisual, que defensen “garanteix la producció en castellà i deixa el català fora de joc de la producció, el doblatge i la subtitulació”.

En una piulada, Junts ha acusat el PSOE i Podem de ser “incoherents amb el que voten al Parlament Europeu i fan després des del govern espanyol”. “Aquesta llei audiovisual és un atac frontal a la nostra llengua i, ara també, és contrària al que demanen les institucions europees”, han afegit.