Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023

L’Eurocambra exigeix als estats membres que donin suport a les llengües minoritàries

|

- Publicitat -

L’Eurocambra reclama als estats donar suport a les produccions en llengües regionals i minoritàries i a difondre-les en plataformes. Amb 577 vots a favor, 47 en contra i 76 abstencions, els eurodiputats han donat llum verda a una resolució que apunta que “els mitjans minoritaris no poden competir amb els majoritaris” i insta els 27 a donar suport a les produccions en llengües regionals i minoritàries i a afavorir la seva difusió. El text també aposta per establir un fons permanent per garantir la independència dels mitjans europeus i alerta que la diversitat de mitjans de comunicació està “en risc” a la Unió Europea per la concentració de les propietats.

Publicitat

D’altra banda, en el text els eurodiputats subratllen la seva “preocupació pels atacs a mitjans en alguns estats membre”. Aquestes declaracions han fet referència a la recent aprovació de la llei de mitjans a Polònia.

Després de l’aprovació de la resolució, Junts ha retret al govern espanyol que vulgui fer “exactament el contrari” amb la llei de l’audiovisual, que defensen “garanteix la producció en castellà i deixa el català fora de joc de la producció, el doblatge i la subtitulació”.

En una piulada, Junts ha acusat el PSOE i Podem de ser “incoherents amb el que voten al Parlament Europeu i fan després des del govern espanyol”. “Aquesta llei audiovisual és un atac frontal a la nostra llengua i, ara també, és contrària al que demanen les institucions europees”, han afegit.

Et pot interessar  Metsola posarà sobre la taula per primera vegada l’ús del català en la reunió de la mesa de l’Eurocambra
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió