Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

L’Estat torna a extralimitar-se renyant l’ambaixador belga pel suport del president del Parlament flamenc a Forcadell

L'ambaixador espanyol a França, Fernando Carderera, ja va aixecar polseguera per recriminar a l'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, la rebuda institucional a Quim Torra

|

- Publicitat -

L’Estat espanyol s’ha queixat a l’ambaixador belga a Madrid per una carta de suport del president del Parlament Flamenc, Jean Peumans, a Carme Forcadell. El ministeri d’Exteriors espanyol ha contactat Marc Calcoen, representant del govern belga a Espanya, per demanar explicacions sobre la carta de Peumans, on aquest afirma que “és totalment inacceptable que hi hagi polítics detinguts per les seves opinions”. “Hem sigut contactats pel ministeri d’Exteriors respecte a aquesta carta”, ha afirmat el portaveu belga d’afers exteriors, qui no ha volgut donar més detalls sobre aquests contactes. Tot i això, el portaveu ha recordat que “les relacions entre Bèlgica i Espanya són competència del govern federal” i defensa que “el contingut de la carta és una qüestió que correspon al president del Parlament”.

Publicitat

En la carta difosa per l’eurodiputat de l’N-VA i company de partit de Peuman, Mark Demesmaeker, el president del parlament flamenc dona el seu suport a l’expresidenta del Parlament català per “donar al poble català l’oportunitat d’escollir la seva identitat”. “Arrestar polítics durant mesos és un acte malvat, una prova que el govern central a Espanya no és capaç de complir amb les condicions per ser part d’una Unió Europea democràtica”, denuncia. A la carta, Peuman recorda la trobada que va tenir amb Forcadell ara fa gairebé un any amb motiu de l’entrega del premi Coppieters a la llavors presidenta de la cambra catalana.

No és el primer cop que l’Estat espanyol s’extralimita en aquest sentit. Recentment,  l’ambaixador espanyol a França, Fernando Carderera, va enviar una carta a l’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, recriminant-li la rebuda institucional a Quim Torra i el fet que se li entregués al president català la Medalla d’Honor de la Vila. Pujol va haver de contestar per retreure a Cardedera una “ingerència” totalment fora de lloc i “inadmissible”. Jean-Marc Pujol va fer arribar a l’Estat espanyol que no té perquè justificar-se com a alcalde d’una gran ciutat dels actes i accions que fa.

Et pot interessar  Forcadell insisteix que veu com un "error" una llista cívica de l'ANC
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió