Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

L’espanyolisme assetja un professor de Llengua i literatura catalana d’un institut de Mallorca

|

- Publicitat -

Unión Obrera Balear Ensenyament (UOB) s’ha solidaritzat amb un professor de català de l’IES Puig de Sa Font (Mallorca) que està essent víctima de l’assetjament per part de l’extrema dreta a través de les xarxes i la premsa espanyolista.

Publicitat

El docent va explicar a través d’una piulada que un alumne li va dir alguna cosa en castellà i, com no va obtenir resposta, un altre estudiant va replicar “que no ves que no te entiende, que solo habla catalán?”. “Fer teatre m’escau molt, però no serveix de res si només actuo jo”, es va limitar a constatar en el mateix tuit.

Després d’això, el professor de Llengua i literatura catalana “està rebent amenaces i insults a través de WhatsApp i correu electrònic”, segons denuncia la UOB Ensenyament. El col·lectiu ha volgut mostrar-li el seu suport en un comunicat defensant “l’estratègia pedagògica triada pel company per potenciar l’ús del català fora de l’aula”. “Què hauria passat si en lloc de ser el professor de català hagués estat el professor d’anglès? Segurament res. Molta gent hauria trobat que és una bona estratègia per fomentar l’ús de la llengua fora de l’aula”, critiquen.

 

Et pot interessar  El Govern diu que fa "tot el possible" per "superar els esculls" i fer oficial el català a la UE
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió