Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’espai dels comuns, a punt d’implosionar per la llista municipal de Colau

La direcció estatal de ‘Podemos’ ha decidit que sigui Ada Colau qui elabori la llista a Barcelona per a les eleccions municipals d’enguany. Una decisió que no ha agradat gens […]

Redacció
Redacció 21/01/2019
L'alcaldessa de la ciutat de Barcelona, Ada Colau / ACN

La direcció estatal de ‘Podemos’ ha decidit que sigui Ada Colau qui elabori la llista a Barcelona per a les eleccions municipals d’enguany. Una decisió que no ha agradat gens a una part de la direcció catalana i l’agrupació local barcelonina, ja que l’actual alcaldessa i el partit de Pablo Iglesias han pactat que Podem no durà a terme un procés de primàries (ignorant la voluntat de la seva líder, Noelia Bail) per triar els candidats de la candidatura de Colau. Aquests noms, entraran en el procés intern posat en marxa per BComú.

De moment, ja s’ha produït una dimissió dins el Consell Ciutadà Municipal de Barcelona: la d’Ana María Sánchez, que ha carregat contra “una decisió totalment antidemocràtica”. “Barcelona és l’única ciutat de l’Estat on a la militància se’ns ha negat la sobirania com a assemblea”, ha escrit a la seva carta de dimissió.

Però aquest no és l’únic conflicte que es viu al si de Podem, que ha decidit dur a terme un acte de fe cega en Colau en un moment de descrèdit pel partit a nivell espanyol, en relació a la marxa d’Íñigo Errejón per aliar-se amb Manuela Carmena a les municipals de Madrid. I és que els crítics de la plataforma Sobiranistes -encapçalada per Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet- cada cop estan més lluny dels comuns després que aquests hagin ignorat la defensa d’una República catalana dins una Espanya plurinacional i el dret a l’autodeterminació en el nou full de ruta de Catalunya en Comú.

La plataforma sobiranistes és a punt de trencar amb l’espai dels comuns per haver ignorat “els valors i ideals fundacionals” dels comuns i haver canviat l’ideari amb només 63 vots dels 230 membres que formen part del consell nacional. Fruit d’aquesta situació, la plataforma Sobiranistes fins i tot ha apadrinat candidatures territorials que s’enfrontaran a candidats de Catalunya en Comú.