Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Les universitats públiques catalanes demanen no utilitzar la universitat en la pugna política

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) exigeix que es deixi la universitat al marge de la “pugna política” pels casos de titulacions “irregulars” que afecten diversos dirigents. L’ens assegura que es […]

Redacció
Redacció 13/09/2018
UAB / Europa Press

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) exigeix que es deixi la universitat al marge de la “pugna política” pels casos de titulacions “irregulars” que afecten diversos dirigents. L’ens assegura que es tracta de situacions “excepcionals”, “puntuals i concretes” i defensa els controls “exhaustius” que es fan a les universitats. En aquest sentit, reclamen que no se’ls utilitzi com a “arma llancívola” i alerten que “el que està en risc és la reputació del sistema”. Una situació, afirmen, que també afecta la seva “projecció internacional”. El col·lectiu insisteix que la universitat “garanteix la igualtat d’oportunitats” i demana als responsables polítics que atenguin les necessitats que tenen com el finançament, l’autonomia universitària o l’envelliment de les plantilles.

L’ens aplega la Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Girona (UdG), Universitat de Lleida (UdL), Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).