Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Les reaccions a la mort de Guinjoan

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enaltit aquest dimecres la figura del compositor i pianista Joan Guinjoan, qui va ser “estimat pels músics i pels amants de la […]

Redacció
Redacció 02/01/2019
Josep Pons per A. Bofill / Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enaltit aquest dimecres la figura del compositor i pianista Joan Guinjoan, qui va ser “estimat pels músics i pels amants de la música contemporània”.

En una anotació en el seu compte de Twitter recollida per Europa Press, Torra ha dit de Guinjoan, mort aquest dimarts als 87 anys: “Es mereix el nostre agraïment i homenatge”.

El compositor Albert Guinovart ha recordat al compositor i pianista com un “músic de referència per a moltes generacions”. Benet Casablancas l’ha recordat com un “gegant de la creació musical” a Catalunya.

“Ha mort el compositor i sobretot l’amic”, així s’ha expressat Víctor García de Gomar, en una anotació en el seu compte de Twitter recollida per Europa Press, De Gomar ha escrit: “Joan, et trobaré tant a faltar. La teva Simfonia número 3 Sincrotró-Alba ocuparà un espai molt especial al meu cor”.

Josep Pons, ha destacat aquest dimecres que el compositor i pianista Joan Guinjoan mort als 87 anys va ser “una de les figures cabdals de la música, no només catalana sinó de tot l’Estat, al segle XX”. En declaracions a Europa Press ha remarcat que “és una figura a l’altura de les grans figures, com Manuel de Falla i Robert Gerhard”. Personalment, ha lamentat que la seva mort “és la pèrdua d’un amic”, atès que en els darrers anys van tenir molta relació, i ha destacat que sota la seva batuta i amb la interpretació de l’Orquestra del Liceu van estrenar el 2016 la seva darrera obra, Fiat Lux, al Palau de la Música.