Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

Les principals institucions culturals no faran vaga

La Sala Fènix ha comunicat que, d’acord amb l’actor Albert Requena, s’adhereix a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC i suspendrà l’estrena programada per aquest dijous per “principis morals […]

Redacció
Redacció 19/02/2019
Fotografia exterior del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) aquest dimecres 24 de gener de 2018. / ACN

La Sala Fènix ha comunicat que, d’acord amb l’actor Albert Requena, s’adhereix a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC i suspendrà l’estrena programada per aquest dijous per “principis morals inel·ludibles”. En una línia similar s’ha expressat la Sala Beckett, que s’adhereix a la protesta per “l’empresonament, exili i judici de ciutadans compromesos amb l’organització del referèndum de l’1-O” i anul·la la representació de l’obra El chico de la última fila. De la seva banda, L’Auditori, el Palau de la Música, el Liceu, el CCCB, el MACBA, el MNAC, el Teatre Lliure, els teatres del Grup Focus, el TNC i la Filmoteca mantenen l’activitat prevista a l’espera de la decisió que preguin els seus treballadors, segons han confirmat a l’ACN.

El Teatre Lliure, per exemple, no tancarà les portes però serà decisió de la companyia de l’obra ‘Davant la jubilació’ de Gràcia decidir si surten a l’escenari o no. no tanca però no sabem què farà la companyia de “Davant la jubilació” a Gràcia. El MNAC ha fixat serveis mínims que en garantiran la seva obertura.

El Liceu només té assajos però, d’entrada, els manté, en la línia del MACBA que, com a servei públic, obrirà i en funció dels treballadors que secundin la vaga decidirà si ha de tancar o no. Amb tot, algunes activitats sí que s’han suspès, com alguna visita de grup o d’escoles. Al Palau de la Música les activitats i concerts destinats a les escoles sí que quedaran afectats per la protesta, però la programació de la tarda continua endavant.

Finalment, des de la Filmoteca de Catalunya també s’oferirà el servei habitual de biblioteca, projeccions i exposicions en funció del seguiment que facin els treballadors de la protesta.

Relacionats