Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

Les principals institucions culturals no faran vaga

La Sala Fènix i la Beckett secunden la convocatòria de la Intersindical

|

- Publicitat -

La Sala Fènix ha comunicat que, d’acord amb l’actor Albert Requena, s’adhereix a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC i suspendrà l’estrena programada per aquest dijous per “principis morals inel·ludibles”. En una línia similar s’ha expressat la Sala Beckett, que s’adhereix a la protesta per “l’empresonament, exili i judici de ciutadans compromesos amb l’organització del referèndum de l’1-O” i anul·la la representació de l’obra El chico de la última fila. De la seva banda, L’Auditori, el Palau de la Música, el Liceu, el CCCB, el MACBA, el MNAC, el Teatre Lliure, els teatres del Grup Focus, el TNC i la Filmoteca mantenen l’activitat prevista a l’espera de la decisió que preguin els seus treballadors, segons han confirmat a l’ACN.

Publicitat

El Teatre Lliure, per exemple, no tancarà les portes però serà decisió de la companyia de l’obra ‘Davant la jubilació’ de Gràcia decidir si surten a l’escenari o no. no tanca però no sabem què farà la companyia de “Davant la jubilació” a Gràcia. El MNAC ha fixat serveis mínims que en garantiran la seva obertura.

El Liceu només té assajos però, d’entrada, els manté, en la línia del MACBA que, com a servei públic, obrirà i en funció dels treballadors que secundin la vaga decidirà si ha de tancar o no. Amb tot, algunes activitats sí que s’han suspès, com alguna visita de grup o d’escoles. Al Palau de la Música les activitats i concerts destinats a les escoles sí que quedaran afectats per la protesta, però la programació de la tarda continua endavant.

Finalment, des de la Filmoteca de Catalunya també s’oferirà el servei habitual de biblioteca, projeccions i exposicions en funció del seguiment que facin els treballadors de la protesta.

Et pot interessar  VÍDEO | Puigdemont fixa les "condicions prèvies" abans de negociar amb els partits espanyols: "Totes les precaucions són poques"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió