Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Les ofrenes institucionals a Rafael Casanova

El govern de la Generalitat Els membres del govern fan la seva ofrena floral al monument a Rafael Casanova. La formació dels Mossos d’Esquadra ha fet la salutació al Molt […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 11/09/2018
Ofrena floral del Govern de Catalunya / ACN

El govern de la Generalitat

Els membres del govern fan la seva ofrena floral al monument a Rafael Casanova. La formació dels Mossos d’Esquadra ha fet la salutació al Molt Honorable President Quim Torra, que un moment després ha saludat a tots els consellers que l’acompanyen. Una vegada feta l’ofrena, la banda ha tocat Els Segadors.

És la primera vegada que tant Quim Torra i els seus consellers, excepte Ernest Maragall, realitzen l’ofrena floral en nom del govern.

Elsa Artadi, portaveu del Govern ha declarat a la premsa que desitja una gran manifestació per aquesta tarda. Una manifestació marcada per la situació actual: “Perquè el govern legítim és a l’exili o a la presó, ahir els actes de la diada estaven pensant per reivindicar la llibertat”

El Parlament de Catalunya

Roger Torrent, president del Parlament ha fet l’ofrena amb la mesa al complet. En declaracions a la premsa: “Avui és una diada per tots i per tothom. Els carrers del nostre país han de poder mostrar els anhels dels seus ciutadans. Espero que avui sigui una diada nacional marcada pel civisme. Evidentment no és una diada nacional normal. Tenim presos i exiliats. La meva predecessora està a la presó. Estem davant d’una situació injusta que reclama llibertat. No volem que se’ns retallin els drets i que volem els presos i exiliats aquí, a casa seva. La solució sempre serà política”.

En sortint de l’ofrena floral, el president del Parlament anirà a veure a Carme Forcadell a la presó.

L’ajuntament de Barcelona

L’ajuntament de Barcelona ha fet la seva ofrena floral via l’alcaldessa Ada Colau i el seu equip de govern.

Ada Colau ha atès els mitjans declarant que “avui és la feta de Catalunya la festa dels drets i les llibertats, la festa de tot el país en la seva diversitat”. En la seva breu intervenció ha tingut temps per recordar els presos: “Avui és la meva obligació fer menció de les absències. Jordi Cuixart i més líders independentistes estan a la presó i no hi haurien de ser. Serà molt difícil desbloquejar la situació fins que surtin de la presó. En clau democràtica i pel bé de Catalunya per recuperar la normalitat s’han d’alliberar els presos”.