Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Les marques Haribo i Borges demostren el rebuig als consumidors catalans en rendir-se davant l’espanyolisme

Les marques, que s'ubiquen a Tàrrega, en el cas de Borges, i a Cornellà del Terri, en el cas de la filial de Haribo, han obeït l'espanyolisme i han retirat el seu patrocini de l'"Està Passant"

|

- Publicitat -

Dues grans marques amb seu a Catalunya, Haribo i Borges, han demostrat que rebutgen completament els consumidors catalans en rendir-se davant les pressions de l’espanyolisme. L’espanyolisme més ranci ha tornat a fer de les seves i, igual que va passar amb el programa ‘Zona Franca’ quan encara el conduïa Joel Díaz, ha forçat que dues grans marques retirin el seu patrocini, aquesta vegada de l”Està Passant’, al·legant la polèmica per la sàtira sobre la Mare de Déu del Rocío.

Publicitat

El programa, presentat per Toni Soler i Jair Domínguez, amb la col·laboració de la humorista Judit Martínez, va simular una entrevista amb la Verge després que la figura d’aquesta s’hagués incendiat durant una de les processons. El gag, que primer va denunciar la líder d’Andalusia Endavant, Teresa Rodríguez, criticant que representava els estereotips i que fomentava l’andalusofòbia, va ser aprofitat també pels sectors de la dreta i l’extrema dreta. El govern andalús, per exemple, va presentar una queixa formal a la FORTA arran del gag, i la Fundació Espanyola d’Advocats Cristians, pel seu cantó, va denunciar els fets al·legant un delicte d’escarni contra els sentiments religiosos.

Però la insistència de l’espanyolisme no va acabar aquí. El pseudo mitjà ‘Dolça Catalunya’, a més d’instigar encara més la catalanofòbia, també va forçar un boicot contra Haribo i Borges, els principals patrocinadors del programa. Les marques, que s’ubiquen a Tàrrega, en el cas de Borges, i a Cornellà del Terri, en el cas de la filial de Haribo, han obeït l’espanyolisme i han acabat retirant el seu suport econòmic de l’espai, rebutjant així també els consumidors catalans.

 

Et pot interessar  VÍDEO | La 'influencer' Laura Escanes presentarà el nou programa d'aventures de TV3
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió