Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Brutal rèplica de Jordi Borràs a Teresa Rodríguez arran de la denúncia d’Advocats Cristians contra el gag de TV3

El fotoperiodista etziba a Rodríguez que "han col·laborat sense manies" en la campanya d'odi contra TV3 pel gag de la Mare de Déu del Rocío

|

- Publicitat -

El gag del programa ‘Està Passant’ en què apareix la Mare de Déu del Rocío, i que tanta polèmica ha desfermat a l’església i a Andalusia, va patir un nou gir el passat dimarts, 11 d’abril, amb la denúncia oficial que l’associació d’Advocats Cristians va presentar contra TV3 per l’emissió de la paròdia. La irrupció en escena de l’entitat ultracatòlica, que denuncia que el gag va fer una “representació escarnidora dels sentiments religiosos, cristianòfoba i andalusòfoba“, i que inclou les crítiques de diversos polítics andalusos, ha fet que una de les instigadores de les queixes contra el gag, Teresa Rodríguez, la portaveu d’Adelante Andalucía, vulgui allunyar-se de tota la polèmica generada. Tanmateix, Rodríguez s’ha trobat amb una brutal rèplica per part del fotoperiodista Jordi Borràs, que li ha recordat el seu grau de responsabilitat en aquests fets.

Publicitat

Rodríguez, que va ser la primera a denunciar i exposar públicament la suposada andalasufòbia del gag de TV3, va dirigir-se a Twitter de seguida que va fer-se públic que Advocats Cristians havia presentat una denúncia per expressar el seu desacord amb l’entitat ultracatòlica, a qui ha titllat de “gentussa”: “No tenim res a veure amb aquesta gentussa” comença Rodríguez, que afegeix que “és lamentable que existeixi un delicte contra els ‘sentiments religiosos’ i que encara no l’hagin eliminat del Codi Penal tenint majoria per a fer-ho”. Finalment, la portaveu d’Adelante conclou la piulada reflexionant que per “dir que no m’agrada una cosa no significa que vulgui que sigui il·legal”.

Davant aquestes declaracions, Borràs no ha dubtat a assenyalar les incongruències i contradiccions de la política, fent-li veure que ha estat precisament una de les persones que ha donat força a la polèmica, “avalant el relat victimista a l’espanyolisme i a l’integrisme de qui ha perpetrat aquesta denúncia”. “Hi heu col·laborat sense manies. Així us va i així us anirà” ha reblat el fotoperiodista, que ha conclòs així la seva piulada.

Et pot interessar  El PEN Català creu que la denúncia d’Abogados Cristianos contra el gag de TV3 atempta contra la llibertat d’expressió
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió