Divendres, 27 de novembre de 2020 - Edició 855
La República

Les galeries catalanes van a Madrid

Un total de 14 galeries catalanes participaran a ARCOmadrid 2019, organitzada per IFEMA i que se celebrarà del 27 de febrer al 3 de març. Entre les 14 galeries hi […]

Redacció
Redacció 15/02/2019
La presentació d'ARCOmadrid a Barcelona, al MACBA / ACN

Un total de 14 galeries catalanes participaran a ARCOmadrid 2019, organitzada per IFEMA i que se celebrarà del 27 de febrer al 3 de març. Entre les 14 galeries hi ha les d’Àngels Barcelona, Marc Domènech, Mayoral, Senda i Bombon Projectes. Així mateix, la fira exposarà obres de Jaume Plensa, Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni Tàpies, Joan Fontcuberta i Ignasi Aballí, entre d’altres. La codirectora d’ARCOmadrid Maribel López ha recalcat aquest divendres que està molt contenta amb “la qualitat de la fira” del 2019. “Les galeries han fet un esforç increïble amb la selecció dels artistes”, ha assegurat. López prendrà el relleu a Carlos Urroz en la direcció d’ARCOmadrid aquest any.

La participació de galeries catalanes a ARCOmadrid es manifestarà amb la presència de 13 galeries al programa general com són ADN Galería, Ana Mas Projects, Àngels Barcelona, Espai Tactel, etHALL, Joan Prats, Marc Domènech, Mayoral, Miguel Marcos, Polígrafa Obra Gràfica, Rociosantacruz, Senda i Projectesd, que també participa a la secció ‘Perú en ARCO’. Així mateix, Bombon Projects participarà a l”Opening’, programa dirigit a galeries amb una trajectòria d’un màxim de set anys amb l’objectiu d’aportar nova informació i experiències estètiques.

Obres que aniran a ARCO

Altres obres d’artistes catalans o que viuen a Catalunya estaran presents a ARCOmadrid amb peces de Salvador Dalí, Antoni Tàpies i Joan Miró; obres d’artistes joves com Nuria Güell, Pep Vidal i Patricia Dauder, i altres de gran importància “per l’evolució de la creació catalana” com Antoni Muntadas, Joan Fontcuberta, Jordi Colomer i Ignasi Aballí.

L’escena català també estarà present a l’espai de debat que ARCOmadrid ofereix per tracta temes d’actualitat creativa i del mercat de l’art. De fet, professionals catalans participaran al Fòrum i les Trobades Professionals.

Una fira que aposta per la qualitat

López ha recalcat que està molt contenta amb “la qualitat de la fira” del 2019. “Les galeries han fet un esforç increïble amb la selecció dels artistes”, ha assegurat. La futura directora d’ARCOmadrid ha explicat que la decisió presa, amb el comitè d’organitzador, de posar una restricció amb el nombre d’artistes “ha servit perquè les galeries entenguin la importància de presentar els seus estands amb la màxima qualitat i veure com els hi ha donat resultat i prendre més riscos”.

El codirector de la fira ARCOmadrid, Carlos Urroz, ha dit que serà el millor ARCO de la darrera dècada, que reforçarà els vincles amb Llatinoamèrica amb la presència d’artistes peruans.

ArtsLibris estarà a ARCO

Per altra banda, ArtsLibris Barcelona-Madrid-Lisboa, Fira Internacional del Llibre d’Artista i Edició Contemporània, participa per quart any a ARCOmadrid per difondre l’edició contemporània de llibres d’artista.

En aquesta ocasió hi participen 34 expositors internacionals, entre els quals 10 provenen de Barcelona: ArtsLibris, BlueProject Foundation, Editorial Alpha, Enciclopèdia Art, Editorial RM, Juan Naranjo Galería de Arte & Documentos, Kültur Büro, Raíña Lupa, Tinta Invisible i Tristan Barbarà. Pel que fa els espais culturals a ARCO, la catalana Artika hi estarà present per presentar les seves edicions limitades i numerades de grans llibres d’artistes.

Relacionats