Edició 2242

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 14 de setembre del 2024
Edició 2242

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 14 de setembre del 2024

Les estrenes de cinema de la setmana: fantasia, policia i documentals

Destaca l'estrena en català de 'Bèsties fantàstiques. Els crims de Grindelwald' i 'Malos tiempos en El Royale'

|

- Publicitat -

 Alegría Tristeza dirigida per Ibon Cormenzana i amb producció catalana, és una història sobre la superació i l’amor a la teva parella, als teus fills, als teus amics. Alegría Tristeza significa la tornada a la direcció d’Ibon Cormenzana, qui va guanyar el Goya al millor productor per Blancanieves, en una pel·lícula protagonitzada per Roberto Álamo, Manuela Vellés, Claudia Placer, Pedro Casablanc, Carlos Bardem i Maggie Civantos. Aquesta setmana també destaca l’estrena en català de Bèsties fantàstiques. Els crims de Grindelwald dirigida per David Yates i Malos tiempos en El Royale, del director Drew Goddard, que va clausurar la 66a edició del Festival de cinema de Sant Sebastià.

Publicitat

A Alegría Tristeza, Marcos (Roberto Álamo), Sandra (Maggie Civantos) i la seva filla Lola (Claudia Placer) formen una família vital i carismàtica. Marcos és un bomber de professió, que està acostumat a viure situacions límit, rebrà un cop molt dur que li girarà completament la vida. A partir d’aquell moment, sofrirà un bloqueig que no li permetrà reconèixer les emocions dels altres ni tenir empatia amb ells. Amb l’ajuda dels seus començarà un tractament per a superar aquest cop.

La cinta està produïda per Arcadia Motion Pictures, Samarcanda Films AIE en coproducció amb Noodles Production (França), amb la participació de Movistar + i TVC.

Bèsties fantàstiques. Els crims de Grindelwald (David Yates, 2018)

La seqüela de Animales fantásticos y dónde encontrar-los (2016) arriba als cinemes el divendres i en català, i segueix amb la història del llibre homònim de l’escriptora britànica J. K. Rowling. Bèsties fantàstiques. Els crims de Grindelwald té lloc uns mesos després de la primera pel·lícula. En aquest film el mag Grindelwald, que havia estat capturat pel Congrés Màfic dels Estats Units amb l’ajuda de Newt Scammander, aconsegueix escapar i comença a reclutar seguidors perquè els mags purasang puguin regnar sobre les criatures no màgiques. David Yates dirigeix el llargmetratge d’aventura i fantasia, que torna a comptar amb l’escriptora anglesa com a guionista. Entre el repartiment hi ha Eddie Redmayne, Johnny Depp, Jude Law, Zoë Kravitz i Ezra Miller, entre d’altres.

Colette (Wash Westmoreland, 2018)

El film Colette, que el director i guionista Wash Westmoreland ja va escriure el 2001, s’estrena aquesta setmana. Keira Knightley protagonitza aquest biopic, que narra la història de Gabrielle Sidonie Colette, una dona que ha crescut en l’àmbit rural i que es casa amb un intel·lectual parisenc, que aprofita el seu talent perquè li escrigui novel·les i les firmi sota el seu nom. Autora de les novel·les Claudine i Gigi, que van revolucionar a la societat parisenca d’inicis del segle XX, Colette comença a sentir-se utilitzada i lluita per demostrar el seu talent com escriptora i per sortir del seu matrimoni, ja que també se sent atreta per altres dones.

Malos tiempos en El Royale (Drew Goddard, 2018)

El thriller Malos tiempos en El Royale arriba a les sales per explicar la història de set desconeguts, cadascun amb un secret, que es reuneixen a l’hotel abandonat Royale i que durant una nit tindran la seva darrera oportunitat per a redimir-se. La cinta, protagonitzada per Chris Hemsworth, Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm i Cailee Spaeny, és la segona col·laboració entre el director i guionista, Drew Goddard, i l’actor Chris Hemsworth, que ja van treballar prèviament en La cabaña del bosque (2012).

Et pot interessar  La pel·lícula 'Salve Maria', de la barcelonina Mar Coll, guanya una menció especial del jurat al Festival de Locarno

Mi obra maestra (Andrés Duprat, 2018)

La comèdia de producció espanyola Mi obra maestra, dirigida per Gastón Duprat i protagonitzada per Raúl Arévalo i Guillermo Francella, s’estrena als cinemes. El film tracta sobre dos vells amics -Arturo, propietari d’una galeria d’art, i Renzo, pintor en decadència- que sempre estan discutint i que tenen una idea esbojarrada per fer reflotar la carrera de l’artista.

La educación del rey (Santiago Esteves, 2017)

L’argentí Santiago Esteves estrena La educación del rey. Reynaldo Galíndez, àlies Rey, és un adolescent que després d’escapar-se va fer cap al pati de la casa de Carlos Vargas, un guàrdia de seguretat retirat. Vargas li va oferir un tracte: el jove arreglarà els danys que va provocar a casa a canvi que no l’entreguin a la policia. A partir d’allí les lliçons que el vell guarda i dona a l’adolescent són la base d’una relació que remet a les velles llegendes de formació d’un sobirà.

El desentierro (Nacho Ruipérez, 2018)

El desentierro és un thriller dirigit per Nacho Ruipérez que narra la història del Jordi que cerca el seu pare. L’aparició sobtada d’una dona d’origen albanès, Vera, provoca que en Jordi, que acaba d’arribar d’Argentina a l’enterrament del seu tiet, decideixi investigar la desaparició del seu pare fa 20 anys. Amb l’ajut del seu cosí, començarà un viatge amb el temps limitat per trobar-lo i es veuran envoltats en una trama en la qual hauran de fer front a criminals. Els actors Michel Noher i Jan Cornet són els protagonistes d’aquest film.

Ni distintos ni diferentes: Campeones (Álvaro Longoria, 2018)

Menys d’un any després de l’estrena de Campeones de Javier Fresser, arriba als cinemes el documental Ni distintos ni diferentes: Campeones, que narra la vida dels protagonistes del film més enllà de la pel·lícula. El director Álvaro Longoria pretén amb aquest llargmetratge trencar amb el que significa ser normal o capacitat a través del retrat d’aquestes nou persones, amb diferents discapacitats, però que no els van impedir fer la seva vida i formar part de la cinta que representa l’estat espanyol als Òscar.

Condorito (Alex Orrelle i Eduardo Schuldt, 2018)

L’estrena d’animació de la setmana en català és Condorito, la història d’un jove còndor que s’embarcarà en una gran aventura per salvar el planeta i als seus amics d’un grup d’alienígenes que han segrestat a Tremebunda, la mare de Yayita, la noia de la qual està enamorat.

Shut up and play the piano (Philipp Jedicke, 2018)

El film documental Shut up and play the piano retrata el músic Chilly Gonzales. Aquesta òpera prima del director Philipp Jedicke explica la història del talentós pianista des dels seus inicis en el seu Canadà natal, fins a la seva arribada a les orquestres filharmòniques.

Matangi/Maya/M.I.A. (Stephen Loveridge, 2018)

Un altre documental és el de ‘Matangi/Maya/M.I.A.’ de Steve Loveridge, que ha rodat un retrat molt íntim de l’artista i activista de Sri Lanka coneguda amb el nom de M.I.A.

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut