Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

Les entitats sobiranistes convoquen una marxa a Barcelona l’1-O per reivindicar el mandat del referèndum

Les entitats sobiranistes aplegades a la Plataforma 1 d’Octubre -entre elles, ANC i Òmnium- convoquen una marxa a Barcelona l’1-O per reivindicar el mandat del referèndum de fa un any […]

Avatar
Agències 21/09/2018
Actuació de la Policia Nacional l'1-O

Les entitats sobiranistes aplegades a la Plataforma 1 d’Octubre -entre elles, ANC i Òmnium- convoquen una marxa a Barcelona l’1-O per reivindicar el mandat del referèndum de fa un any i demanar “que es faci efectiu el desig de la majoria del poble de Catalunya”. També han convocat concentracions als centres de treball a les 12h. A més, la plataforma ha posat en marxa una pàgina web per fer púbics els actes reivindicatius al voltant de l’1-O que es duran a terme el cap de setmana previ i durant la jornada de l’1 d’octubre. Una jornada que reivindiquen com “una de les expressions d’apoderament ciutadà, de resistència civil no-violeta i d’exercici de la democràcia més importants de la història recent”.

Aquesta pàgina web l’impulsa la Plataforma 1 d’octubre, constituïda per diversos col·lectius i organitzacions ciutadanes amb l’objectiu d’aglutinar i coordinar els actes unitaris del primer aniversari de l’1 d’octubre arreu del país. La plataforma fa una crida a la societat a “reclamar-ho tot, exigir-ho tot i conjurar-se per recuperar tot el que va fer possible l’1 d’octubre, i atorgar tota la legitimitat al seu resultat”. És d’aquesta manera, segons la plataforma, com es podrà trobar una solució democràtica al conflicte polític, i, si la majoria del poble de Catalunya ho desitja, fer efectiva la República catalana.

Les accions tindran lloc de manera descentralitzada tant la mateixa jornada com el cap de setmana previ a la majoria de poblacions de Catalunya per tal que cada municipi “pugui recordar i reivindicar la fortalesa d’aquella jornada”.