Divendres, 10 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

Les empreses del germà de Ximo Puig han rebut 850.000 euros del Govern valencià

D’altra banda, empreses dels germans Adell Bover, socis empresarials de Francis Puig, han rebut 10.000 euros

Redacció
Redacció 27/11/2019

Les empreses del sector audiovisual administrades per Francis Puig, germà del president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, haurien rebut almenys 850.000 euros del Govern valencià des del 2015, quan el PP va ser desbancat del poder. Ho ha avançat ‘El Mundo’, que explica que hauria rebut al voltant de 600.000 euros en ajudes per a la promoció del valencià en mitjans de comunicació i s’hauria beneficiat de contractes menors de serveis amb la televisió valenciana, À Punt, i insercions publicitàries de l’Agència Valenciana de Turisme, a més de campanyes de l’empresa pública Vaersa o ajudes per a la contractació de treballadors joves a través de Labora (SERVEF).

El mitjà destaca també una subvenció de 35.645 euros del programa Ruralter-Leader, un pla destinat a la revitalització de zones rurals, a l’empresa Comunicació dels Ports. Els diners públics d’aquest programa havien de servir per ampliar i modernitzar el seu centre de producció. El projecte es va llançar el 2010, amb el Partit Popular a la Generalitat, però es va acabar pagant el 2015.  Segons la informació transmesa pel Partit Popular a ‘El Mundo’, les empreses del germà de la Generalitat valenciana haurien estat beneficiaries, entre contractes menors, factures, transferències i subvencions, de 249.261 euros de la Generalitat sota mandat socialista.

D’altra banda, apunten, Kriol Produccions i Canal Maestrat, propietat dels germans Adell Bover, socis empresarials de Francis Puig, han rebut 10.000 euros també de Turisme. Kriol Produccions i Canal Maestrat ja han estat obligades a tornar prop de 200.000 euros en ajuts públics per irregularitats en la seva justificació després d’un procediment extraordinari de control de la Conselleria d’Educació i Cultura, en mans de Compromís.

Expedient sancionador per possible competència deslleial

La subsecretària de la Conselleria d’Economia Sostenible del Govern valencià, el titular de la qual és Rafael Climent, de Compromís, ha obert expedient sancionador per possible competència deslleial a les empreses Comunicació dels Ports, Kriol Produccions, Canal Maestrat i Visualitza SL per, suposadament, actuar en connivència per acordar preus i repartir-se els concursos convocats per À Punt per a les corresponsalies a la comarca del president.

Relacionats