Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Les clavegueres de l’Estat Espanyol intenten implicar el president Torra en la investigació judicial de l’1-O

El PSOE no afluixa i augmenta la repressió contra el moviment independentista Un informe de la Guàrdia Civil en mans del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona inclou el president […]

Redacció 25/02/2019
Declaració institucional de Torra al Palau de la Generalitat / ACN

El PSOE no afluixa i augmenta la repressió contra el moviment independentista

Un informe de la Guàrdia Civil en mans del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona inclou el president de la Generalitat, Quim Torra, en la investigació judicial de l’1-O, segons publica ‘El Mundo’ i ha pogut confirmar l’ACN de fonts jurídiques. L’informe incorpora un vídeo fet el 2016 en què l’aleshores editor i escriptor, i ara president del Govern, reconeixia la “creació d’amagat” de les estructures d’Estat que calien per desconnectar Catalunya de l’Estat espanyol. Segons indica el rotatiu madrileny, el vídeo, l’existència del qual les fonts jurídiques consultades per l’ACN confirmen, s’hauria trobat en el registre del domicili del jutge Santiago Vidal, investigat en la causa que instrueix el jutjat número 13.

La caverna mediàtica espanyola dona cobertura a la guerra bruta contra els independentistes

El vídeo recull un acte de presentació del llibre de Torra ‘Els últims 100 metres’ l’any 2016, i plasmaria les visions de Torra sobre la manera d’aconseguir la independència, entre les quals, una mobilització ciutadana massiva.

Segons ‘El Mundo’, al vídeo Torra indica que tots els departaments de la Generalitat estaven fent la feina pertinent per poder tirar endavant el full de ruta de la independència. A banda, l’ara president instava a crear un “escenari gandhià” amb mobilitzacions massives i permanents per, entre d’altres, pressionar l’equidistància dels Comuns.