Dimarts, 26 d'octubre de 2021 - Edició 1188
La República

Les biblioteques van a la vaga

A avui, el dia 3 i 17 de juny es faran aturades parcials

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 27/05/2019
La biblioteca Clarà
S’acaba la campanya elecotral i tornen les protestes, en aquest cas les biblioteques. El personal de la quarantena de biblioteques públiques de Barcelona està duent a terme una aturada parcial aquest dilluns a la tarda per exigir més inversió en plantilla, serveis i instal·lacions. La d’avui és la primera de tres aturades convocades pel comitè d’empresa del Consorci de Biblioteques de Barcelona (integrat per la Diputació i l’Ajuntament), que es repetiran el 3 de juny de dos quarts de quatre a sis de la tarda i el 17 de juny de sis a vuit de la tarda, respectivament. En un manifest, el comitè “recull les exigències del personal” i rebutja la gestió i “la inacció dels responsables del consorci”, així com la “no aplicació” dels convenis vigents.
Aquest no és l’únic sector en el que la gestió de l’Ajuntament ha provocat greus crisis. Els vigilants dels museus de la cituat han protagonitzat diferents vagues des del 2015.
Aquest és le comunicat que es pot llegir a la web de la Biblitoeca Clarà:

“Vaga. La prestació normal de serveis es podrà veure afectada els dies 27 de maig, 3 i 17 de juny

Us informem que arran de la vaga convocada pel comitè d’empresa per al dilluns 27 de maig i 3 de juny, de 15.30 a 18 hores, i dilluns 17 de juny, de 18 a 20 hores, es pot veure afectada la prestació normal dels serveis.

Disculpeu les molèsties”.