Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

L’enrabiada de Maragall amb Colau: “S’ha deixat comprar i dominar per Valls i Collboní”

El líder d’ERC a Barcelona creu que els comuns “no han volgut negociar mai, la decisió ja estava presa i només han volgut guanyar temps”

Redacció
Redacció 17/06/2019
Ernest Maragall, líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona

Ernest Maragall ha carregat amb duresa contra Ada Colau, poques hores després del ple d’investidura a l’Ajuntament de Barcelona. “S’ha deixat comprar i dominar per Collboní i Valls”, ha expressat el guanyador de les eleccions municipals a la capital catalana.

A l’hora de fer una valoració de com s’han dut a terme les negociacions prèvies al ple, Maragall assegura que les converses amb Barcelona en Comú “no van començar”. El líder republicà afirma que Colau “només ha volgut guanyar temps, la decisió ja estava presa”.

A la pregunta de Mònica Terribas sobre quina autocrítica ha de fer Esquerra Republicana, Ernest Maragall ha expressat irònicament que “vam gosar guanyar i això no entrava a les hipòtesis admissibles per altres”.

Els republicans han titllat d’acte “d’humiliació institucional” el tracte a Quim Forn. El regidor de Junts per Catalunya va ser traslladat a l’Ajuntament de Barcelona des d’un centre penitenciari i no va poder tenir cap mena de contacte, abans del ple d’investidura.

Pel que fa a la repressió de l’Estat, Maragall lamenta que Ada Colau hagi convocat una junta de portaveus per decidir si el consistori penja un llaç groc al balcó. “No cal ni junta de portaveus, estem parlant del dret a la llibertat d’expressió”, conclou el cap de l’oposició a Barcelona.