Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

L’Assemblea tanca la ronda de reunions amb una conclusió: El poble és qui farà la independència

|

- Publicitat -

L’ANC ja ha tancat la ronda de reunions amb els partits per presentar la proposta d’activar la declaració d’independència el segon semestre del 2023. La conclusió del vicepresident de l’Assemblea, Jordi Pesarrodona, és que “el poble és el que té la responsabilitat de fer pressió i dur a terme la independència”.

Publicitat

Després de constatar que les formacions no mostren cap proposta per dur a terme la independència, pren força la idea d’impulsar la llista cívica que l’entitat contempla en el seu full de ruta. Igualment, Pesarrodona insisteix en la importància de la mobilització popular continuada. “Ahir era 20 de setembre i fa 5 anys hi havia gent decidida a tot”, ha recordat.

Al matí, s’ha reunit amb Carles Riera, Marina Sirvent del grup parlamentari de la CUP, la tresorera Ada Ferrer i el secretari nacional Josep Lluís Rodríguez. A les 16 h una delegació de l’Assemblea s’ha desplaçat al Parlament per reunir-se amb Marta Vilalta i Meritxell Serret del grup parlamentari d’ERC. Tot i que, l’ANC apunta que mantenen la negativa del president Aragonès a fer la independència el 2023, afirma que s’han mostrat disposats a establir ponts de nou amb la societat civil independentista.

Actes per l’1-O

L’entitat ha anunciat els actes que està organitzant l’1 d’Octubre per tal d’incrementar la pressió als partits i desbloquejar el camí cap a la independència. Al matí, les assemblees territorials organitzaran actes commemoratius als seus municipis, a la tarda l’Assemblea farà una acció de protesta a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, i posteriorment es crida la ciutadania a assistir a l’acte unitari a les 17 h a l’Arc de Triomf.

Et pot interessar  L'ANC reclama a Junts i ERC que centrin les negociacions amb l'Estat en el reconeixement de l'1-O
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió