Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’art català arriba al país del sol naixent

L’exposició ‘Barcelona. The city of artistic miracles. The essence of the Catalonian Modern Art from the Modernisme to the Avant-garde’ va obrir ahir les seves portes a la ciutat japonesa […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 11/04/2019
Visitants a l'exposició 'Barcelona. The city of artistic miracles' ('La ciutat dels miracles artístics') inaugurada a la ciutat japonesa de Nagasaki / ACN

L’exposició ‘Barcelona. The city of artistic miracles. The essence of the Catalonian Modern Art from the Modernisme to the Avant-garde’ va obrir ahir les seves portes a la ciutat japonesa de Nagasaki, com la primera seu d’una exposició que recorrerà cinc ciutats japoneses.

Al Museu de Nagasaki i The Kobe Shimbun s’hi ha reunit 120 obres d’artistes com Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch o Joaquim Sunyer. Les peces viatjaran també a les ciutats de Himeji, Sapporo i Shizuoka per concloure en una gran exposició a Tòquio el 2020. El MNAC és el principal prestador de peces, un total de 50, que inclouen pintures, escultures, dibuixos, fotografies, plànols i objectes que retraten la transformació de Barcelona i l’efervescència artística de tombant de segle.

‘The city of artistic miracles’ (‘La ciutat dels miracles artístics’), que s’ha inaugurat aquest dimecres a Nagasaki i s’hi estarà fins el 9 de juny, conté obres d’Isidre Nonell, Joaquim Mir, Ricard Canals, Josep María Jujol, Gaspar Homar, Juli González, Mela Mutermilch, Joaquim Torres García, Josep Clarà, Xavier Nogués, Manolo Hugué, Pablo Gargallo o Juli González, entre d’altres.

El comissari de l’exposició és el catedràtic d’Història i Cultures de la facultat d’Humanitats de la Universitat femenina de Show, Akira Kinoshita. Altres institucions com el Museu de Montserrat o el Museu de les Arts Escèniques han prestat obres per a l’exposició.

Després de passar pel Nagasaki Prefectural Art Museum, la mostra viatjarà a l’Himeji City Museum of Art el 29 de juny, al Sapporo Art Park el 14 de setembre, el Shizuoka City Museum of Art el 15 de novembre i finalment a la capital del país el 8 de febrer de 2020, on recalarà a la Tokyo Station Gallery.