Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’ANC porta el judici de l’1-O a una conferència de Drets Humans

La conferència té lloc a Varsòvia, acull a centenars d’experts i és un dels conclaves més grans d’Europa en la matèria

Agències 21/09/2019
Imatge del judici de l'1-O

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) estarà present el proper dilluns 23 de setembre a la conferència Human Dimension Implementation Meeting 2019 organitzada per l’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i que té lloc a Varsòvia, Polònia, del 16 al 27 d’aquest mes.

En aquest marc, l’ANC organitzarà un esdeveniment propi a les 18:15 hores sobre els judicis i les sentències als presos independentistes, amb la projecció d’un documental d’Al Jazeera sobre el judici de l’1-O i una taula rodona amb la participació de la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie; el productor executiu del documental, Collum Macrae; l’advocat belga especialitzat en drets humans, Christophe Marchand; i el Secretari General de l’Organització per les Nacions i Pobles No Representats (UNPO), Ralph Bunche.

Durant el mateix dia, en el marc de la conferència l’ANC assegura que es tractaran temes com l’estat de dret, la independència judicial, la democràcia participativa, la igualtat de drets i la igualtat de participació a la vida política, a més de l’erradicació de la tortura, la pena capital i la protecció dels drets humans.

El Human Dimension Implementation Meeting és considerada la conferència anual més gran d’Europa sobre drets humans i democràcia. L’Oficina d’Institucions Democràtiques i Drets Humans (ODIHR) l’organitza cada any a Varsòvia com a plataforma per als 57 estats participants de l’OSCE, els socis per a la cooperació de l’OSCE, les estructures de l’OSCE, la societat civil, les organitzacions internacionals i altres actors rellevants.