Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

L’ANC fa una crida a participar a la concentració a Barcelona després d’haver passat la nit a la seu de la CE

La concentració segueix al Passeig de Gràcia amb el carrer de provença, on centenars de persones es manifesten des d’aquest divendres a la tarda per denunciar el judici de l’1-O […]

Redacció 02/02/2019

La concentració segueix al Passeig de Gràcia amb el carrer de provença, on centenars de persones es manifesten des d’aquest divendres a la tarda per denunciar el judici de l’1-O coincidint amb el trasllat dels nou presos polítics a Madrid. Després d’haver ocupat la seu de la Comissió Europea i haver-hi passat la nit, l’Assemblea fa una crida a la ciutadania perquè tothom qui pugui s’acosti a la concentració per seguir reivindicant els drets dels polítics legítims que seran jutjats pel Tribunal Suprem.

A l’exterior, la concentració dona suport a la tancada amb una cinquantena de persones. L’ocupació ha acabat a les 11 del matí i els organitzadors l’han titllat d'”èxit” després que assegurin que “el missatge ha arribat”.

“Molestarem l’Unió Europea”

Al seu torn, la presidenta de l’entitat sobiranista, Elisenda Paluzie, ha dit que les protestes segueixen per assolir l’objectiu col·lectiu: “La independència de Catalunya” i ha instat a aprofitar el judici per denunciar la causa en l’àmbit internacional. En aquest sentit, l’ANC vol recordar a Europa que “l’autodeterminació és un dret, no un delicte” i és per això que ha subratllat que “seguiran molestant”.

En la reivindicació, hi ha participat diferents partits i col·lectius independentistes com la CUP o Unis x la República, que han protagonitzat discursos i crides a la participació.