Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

L’ANC crema un gran retrat de Felip VI a la Barceloneta i alerta que “el pacte d’estabilitat amb Madrid ens condemna a la submissió”

Fotos: DavidMelero_ També ha atacat la Generalitat per demanar presó per activistes com Marcel Vivet

Redacció 16/06/2021
Concentració a la Barceloneta en contra de la presència del borbó Felip VI.

La plaça del Mar del barri de la Barceloneta ha estat el lloc elegit per l’Assemblea Nacional Catalana per protestar contra la presència del rei espanyol Felip VI al sopar inaugural de la Reunió Anual del Cercle d’Economia que se celebra des d’avui fins divendres a l’Hotel W. La concentració, que ha aplegat un centenar de persones, s’ha fet enmig d’un ampli desplegament policial. De fet, els Mossos d’Esquadra i la Delegació del govern espanyol han fet desallotjar la platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta, a primera hora de la tarda i han obligat a tancar els restaurants de la zona. Els restaurants només han pogut atendre els clients que tenien reserva i fins les 4 de la tarda, i ja no podran obrir fins dijous. La platja restarà tancada també fins dijous, ja que el monarca passarà la nit a l’hotel.

Durant l’acte de l’ANC s’ha cremat un retrat del rei Felip VI i s’ha defensat que “Catalunya no té rei”. L’entitat ha acusat la Generalitat de ser còmplice de la repressió contra l’independentisme i recorda que es va personar en el cas de Marcel Vivet, que avui ha estat condemnat a 5 anys de presó. El vicepresident de l’ANC, David Fernández, en el seu parlament ha denunciat “el pacte d’estabilitat dels partits catalans amb Madrid: és un pacte que ens condemna a la submissió”. Fernàndez ha afegit que “les institucionals queden inoperants amb un Parlament que parla però que decideix poc i la Generalitat acusa activistes i els demana presó”.

Molts dels manifestants, en acabar l’acte, s’han desplaçat a Badalona per participar a la concentració convocada a les vuit del vespre a la plaça de la Vila en solidaritat amb Marcel Vivet amb el lema “Al Marcel no ens el toquen”.