Edició 1897

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023
Edició 1897

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023

L’ANC celebra l’acord per formar Govern però el considera “insuficient”

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana es mostra satisfeta que avui es pugui celebrar una investidura que comptarà amb els vots afirmatius dels 74 diputats independentistes però li sembla “insuficient” perquè “no especifica el desplegament de punts clau per l’entitat com ho és la confrontació democràtica i determinada amb l’Estat espanyol. En reiterades ocasions, ha quedat demostrat que la negociació amb l’Estat espanyol ni funciona ni funcionarà. Cal que durant aquesta legislatura es facin les passes necessàries per assolir la independència”.

Publicitat

Davant d’això l’Assemblea, segons ha fet públic en un comunicat, està disposada a participar, en un inici, en l’espai de coordinació, consens i direcció estratègica col·legiada que contempla l’acord de Govern, i que es coordinarà amb el Consell per la República. L’ANC asseura que “treballarà per generar consensos entre els principals actors independentistes i definir els passos compartits en tots els àmbits d’actuació rellevants i necessaris -institucionals i socials- per culminar la independència de Catalunya”. Adverteix, però, que “aquesta participació no serà incondicional. Un cop s’hagi constatat si hi ha una voluntat real de preparar el conjunt de la societat i les institucions per un procés d’independència, que inevitablement haurà de ser unilateral, les sòcies i socis votaran lliurement la permanència en aquest espai”.

Precisament des d’avui i fins el 26 de maig l’ANC celebra telemàticament la seva IX Assemblea General Ordinària durant la qual els associats votaran el full de ruta. Pendent de les esmenes el document que es stmet a votació recull que “la confrontació i les desobediències simultànies i persistents és el que canviarà la correlació de forces contra l’ocupant i permetrà que ens alliberem com a nació en la nostra lluita de causa justa. Això necessita una coordinació seriosa, clara, que ignori les amenaces de l’Estat i dels defensors de l’statu quo, que en faci acció de lluita i que multipliqui l’energia del moviment en cada acció de cada espai de confrontació”.

Et pot interessar  Forcadell insisteix que veu com un "error" una llista cívica de l'ANC

Els eixos principals del document estratègic són la via unilateral, l’acció planificada i concertada dels tres fronts d’acció (el popular, l’institucional i l’acció exterior), cooperar i reforçar tots els fronts d’acció, empoderar la ciutadania, reforçar el moviment popular, aprofundir en una xarxa de paradiplomàcia internacional en col·laboració amb el
Consell per la República i pressionar per evitar dilacions de l’objectiu independència o desviaments de l’estratègia compartida.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial