Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

L’ambaixador espanyol a França esbronca l’alcalde de Perpinyà per rebre Torra, a qui titlla “d’anticonstitucional”

L’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha rebut una carta de l’ambaixador espanyol a França, Fernando Carderera, en què l’esbronca per haver rebut fa dues setmanes el president de la Generalitat, Quim […]

Redacció 12/09/2018
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la visita a l'exposició '55 urnes per la llibertat' a la Casa de la Catalanitat de Perpinyà

L’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha rebut una carta de l’ambaixador espanyol a França, Fernando Carderera, en què l’esbronca per haver rebut fa dues setmanes el president de la Generalitat, Quim Torra, i lliurar-li la medalla d’honor de la vila. La mateixa missiva l’hauria enviat també als presidents de la República francesa, l’Assemblea Nacional i el Senat.

Segons ha explicat Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, l’argument de Fernando Carderera és que Torra és un president “anticonstitucional”. “Es pensen que Europa també és el seu cortijo”, ha etzibat Puigbert.

El mateix president Quim Torra ha contestat a la piulada, on ha carregat contra els ambaixadors espanyols, “el sou dels quals paguem en gran part els catalans” perquè no “vetllin per nosaltres”.