Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

L’alcalde socialista de Mataró intenta censurar un joc de taula sobre okupacions

El joc okupa, que critica el capitalisme i crida a “resistir” davant “rendistes, matons i policia”, ha agitat l’Ajuntament

Agències 16/02/2022
Un home marxa d'un bloc ocupat a Mataró després de la intervenció de la Policia Local, el 16 d'octubre de 2020 (horitzontal) Data de publicació: dissabte 17 d’octubre del 2020, 07:30 Autor: Jordi Pujolar

El 23 de febrer està prevista la presentació a Mataró del joc de taula ‘Okupa tu també’, en què els jugadors han d’aconseguir ocupar un habitatge buit i teixir una estratègia per “resistir” davant “rendistes, matons i policia”. Els impulsors el defineixen com un projecte amb una “mirada crítica i social” i que retreu al capitalisme que faci de l’habitatge un bé de mercat. La presentació està prevista al Cafè del Mar, una de les entitats de la Unió de Cooperadors de Mataró.

L’acte no ha passat desapercebut pel consistori i l’alcalde socialista, David Bote, s’ha adreçat per carta a la presidència de la Unió de Cooperadors per demanar que s’anul·li l’acte: “Banalitzar el dret d’accés a l’habitatge contribueix a generar més tensió i malestar social”.

En el seu escrit, l’alcalde demana a la presidenta de la Unió de Cooperadors, Anna Huertos, que pensi en altres fórmules per abordar la problemàtica de l’habitatge que no impliquin fer “apologia als fets delinqüencials que pertorben la convivència ciutadana”. Bote censura el projecte i creu que actes com la presentació d’aquest joc “no ajuda a resoldre el problema”.

Bote ha aprofitat la comunicació amb la Unió de Cooperadors per defensar que l’Ajuntament posa tots els recursos a la seva disposició per ajudar a pal·liar les dificultats d’accés a l’habitatge, com l’ampliació del parc d’habitatge públic o la mobilització d’habitatges buits per tal de “garantir l’accés a un habitatge digne a moltes famílies”.

De la mateixa manera, l’alcalde David Bote recorda a les entitats socials que tots els partits polítics del consistori han fet un front comú per lluitar contra “les ocupacions que generen molèsties als veïns i que estan associades a actes incívics que incrementen la sensació d’inseguretat”.

Fonts de la cooperativa han explicat a l’ACN que aquest dimecres al vespre es reuniran per valorar la petició d’anul·lació de l’Ajuntament. La pressió del consistori ha molestat alguns membres de les entitats implicades en l’acte, que consideren “absurd” fer d’aquest un tema de debat: “És un joc de taula, no perdem la perspectiva”, afirmen fonts consultades per l’ACN.