Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

L’alcalde de Manlleu fa plegar una regidora d’ERC per suposades irregularitats en la retirada de multes

La regidora de Seguretat Ciutadana de Manlleu, Carme Trillas, ha presentat la renúncia al càrrec aquest dimarts al matí a exigència de l’alcalde republicà, Àlex Garrido, segons ha explicat ERC […]

Avatar
Agències 12/03/2019
Plaça Major de Manlleu / Wikimedia Commons
La regidora de Seguretat Ciutadana de Manlleu, Carme Trillas, ha presentat la renúncia al càrrec aquest dimarts al matí a exigència de l’alcalde republicà, Àlex Garrido, segons ha explicat ERC de Manlleu en un comunicat. El motiu són unes actuacions “presumptament irregulars” en el procediment d’anul·lació de multes.
Trillas és regidora i titular de la Policia Local des de l’any 2011, però fa 20 anys que treballa com a cap d’unitat de suport al comandament de la Policia Local, plaça que tenia en excedència. Des del PSC Osona, en un comunicat, han denunciat que les multes detectades que no s’han arribat a pagar sumen poc més de 5.500 euros, corresponents a l’any 2018.
Els republicans destaquen que la renúncia a l’acta de la regidora d’ERC Carme Trillas té caràcter “immediat” i “desvincula la resta de l’equip de govern” de les presumptes irregularitats. A més, afegeixen que amb la decisió es protegeix “el conjunt de la corporació i també el cos, que han estat aliens en tot moment”.

El PSC ha xifrat les actuacions irregulars que hauria comès Trillas en una evasió de 5.565,73 euros. Es tracta de multes que podrien ser d’aparcament, d’excés de velocitat o sancions per positius en alcoholèmia o drogues. Segons han explicat els socialistes, les presumptes irregularitats es van detectar aquest dilluns durant una comissió informativa ordinària a l’Ajuntament de Manlleu i es van demanar explicacions.

La partida de multes que no s’ha pagat, segons denuncia el PSC, haurien estat anul·lades directament per la regidora des del programa de tributs de la Diputació de Barcelona. I ara el PSC mostra els seus dubtes sobre si les irregularitats es podrien haver comès també durant tot el mandat i, per tant, la xifra seria molt més elevada.

La formació republicana es posa a disposició de la justícia per tal d’esclarir els fets. De la seva banda, els socialistes no descarten fer arribar el cas a l’Oficina Antifrau per un presumpte delicte de tràfic d’influències. Des del PSC es vol arribar “al final de tot aquest afer”.

Relacionats