Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

L’alcalde de Madrid diu que és “indubtable” que la “finalitat” d’ETA i la d’ERC és “exactament la mateixa”

Martínez-Almeida diu que “des del punt de vista constitucional” el “risc” del moment actual és similar “al qual ens enfrontàvem” amb el grup terrorista

Avatar
Agències 10/12/2019
José Luís Martínez-Almeida, alcalde de Madrid

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha comparat “els fins que perseguia ETA i els fins que persegueix ERC”. “La finalitat, que és trencar la Constitució i que és trencar la unitat d’Espanya, és exactament la mateixa. Això és indubtable”, ha dit Martínez-Almeida aquest dimarts en una entrevista a Onda Madrid.

L’alcalde de Madrid ha matisat que amb això no vol dir que comparteixin “els mitjans” perquè no creu que els republicans estiguin disposats “a utilitzar les armes”. Martínez-Almeida ha argumentat, en línia amb Cayetana Álvarez de Toledo, que “des del punt de vista constitucional, en l’entitat del risc al qual ens enfrontem, en aquests moments és similar al risc al qual ens enfrontàvem amb ETA, sense cap mena de dubte”.

El batlle del PP ha afegit que mentre que “el PSOE mai va tenir intenció de seure a negociar amb ETA sobre la sobirania nacional, sí que està disposat a seure amb ERC que amenaça obertament la sobirania nacional”.