Dijous, 26 de gener de 2023 - Edició 1645
La República

L’Ajuntament de Salt llança un ultimàtum als escombriaries: els dona 24 hores perquè netegin els contenidors o portarà treballadors externs

L’alcalde del municipi ha afirmat que el segon informe de Salut Pública els avala a contractar una empresa externa i demana a FCC i als treballadors que no s’aixequin de la taula de mediació fins a resoldre el conflicte

Agències 14/01/2022
Pla obert d'una illa de contenidors plena d'escombraries del carrer Major de Salt plena de deixalles el 14 de gener de 2022

L’Ajuntament de Salt dona 24 hores de marge a l’empresa de recollida d’escombraries perquè comenci a netejar tots els contenidors i els carrers o activarà el dispositiu de treballadors extern.

L’alcalde del municipi, Jordi Viñas, ha assegurat que tenen un segon informe de Salut Pública que els avala per contractar una empresa externa. Viñas ha remarcat que en cap cas es vulnera el dret a vaga dels treballadors, sinó que es vol garantir la salubritat dels saltencs.

Aquest fet genera polèmica, ja que els escombriaires han reduït el nombre de serveis efectuats, precisament per pressionar al consistori, i a l’empresa FCC, que els subcontracta, per reivindicar unes millors condicions laborals. Amb la contractació de treballadors externs es podria estar vulnerant el seu dret a vaga, ja que s’estarien resolent els efectes de la reivindicació laboral.

No obstant això, és cert que el perllongament de les jornades de vaga ha afectat significativament en la salut pública, atès que hi ha una acumulació important d’andròmines, deixalles i escombraries als carrers de Salt.

El batlle també ha anunciat que aquest migdia hi havia una nova taula de mediació i ha demanat als treballadors i l’empresa que no s’aixequin fins que es resolgui el conflicte.