Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

L’Ajuntament de Salt descomptarà de la taxa d’escombraries els 21 dies de la vaga

El batlle ha celebrat que finalment s’hagi arribat a un acord i ha assegurat que l’acord no implicarà cap augment en els impostos

Agències 15/01/2022

L’Ajuntament de Salt descomptarà del rebut de la taxa d’escombraries els 21 dies de vaga, segons ha anunciat aquest dissabte l’alcalde de la localitat, Jordi Viñas, en una roda de premsa. La vaga entre escombriaires, consistori i FCC Medio Ambiente va començar durant les festes de Nadal i va generar controvèrsia, precisament per la proximitat amb la Cavalcada dels Reis Mags.

El descompte s’aplicarà en el primer rebut de l’any vinent. Després que FCC Medio Ambiente i treballadors hagin arribat a un acord de matinada per desconvocar la protesta, quatre camions netegen des de primera hora les illes de brossa que hi ha en molts punts de la ciutat.

Viñas ha celebrat l’acord, que considera “just i assumible per a totes les parts”. Segons l’alcalde de Salt, el pacte “no hipoteca els pressupostos municipals” i no implicarà “cap increment d’impostos”. Viñas ha admès que l’amenaça de portar una empresa externa pot haver tingut efecte per assolir l’acord. No obstant això, alguns treballadors han denunciat al batlle a qui han acusat de no respectar el dret a vaga.