Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

L’Ajuntament de Barcelona cedirà el 50% dels fons de l’atenció a la dependència a dues fons d’inversió

Colau i el PSC incompliran l’acord de no tenir relacions jurídiques amb empreses que tinguessin seus en paradisos fiscals si entreguen aquest 50% del servei d’atenció domiciliària a Servisar

Redacció
Redacció 08/08/2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder del PSC, Jaume Collboni

L’Ajuntament de Barcelona, comandat per Ada Colau, ha decidit cedir la meitat dels contractes de l’atenció municipal a la dependència, a una empresa que controla els fons d’inversió. Es tracta de Servisar, una filial del grup DomusVi, i la seva seu social es troba al paradís fiscal de l’illa de Jersey, al Canal de La Manxa.

Servisar va guanyar el 50% del concurs del SAD i el fet de trobar-se en aquest paradís, no l’exclou de l’Ajuntament de Barcelona.

El que sí que suposa és una contradicció del codi de compra ètic aprovat pel govern municipal el 2016, on Barcelona En Comú i el PSC es van comprometre a no tenir relacions jurídiques amb empreses que tinguessin seus en territoris de fiscalitat favorable, una norma que incompliran si acaben entregant aquest 50% del servei d’atenció domiciliària a Servisar.

Relacionats