Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

La UGT reconeix que l’existència de presos polítics ”no ajuda a generar un millor clima a Catalunya”

El secretari general de la UGT, Josep María Álvarez, ha afirmat aquest dilluns que “no ajuda a generar un millor clima a Catalunya” que hi hagi dirigents independentistes a la […]

Redacció
Redacció 13/08/2018
El secretari general de la UGT, Josep María Álvarez / EP

El secretari general de la UGT, Josep María Álvarez, ha afirmat aquest dilluns que “no ajuda a generar un millor clima a Catalunya” que hi hagi dirigents independentistes a la presó preventiva perquè considera que “poden esperar el judici a casa seva”.

Així ho ha expressat en declaracions a Onda Cero en les quals, no obstant això, ha assegurat que la convocatòria d’una consulta, com defensen els catalans, “no pot ser una prioritat” a Catalunya.

“Tothom ha de respondre davant la llei, però ara la qüestió no és si respon o no. La qüestió és si es fa a la presó o no, al nostre país la majoria dels judicis que s’han dut a terme per qüestions molt greus no s’han fet amb les persones a la presó preventiva”, ha subratllat el líder sindical.

La UGT va celebrar aquest diumenge 130 anys d’història des de fundació amb un acte commemoratiu a Barcelona amb el qual va donar pas a un cicle d’activitats que es perllongarà fins al setembre del 2019 i que inclourà exposicions itinerants, cicles de conferències, debats, cursos, teatre, cinema o música.