Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

La taula de diàleg entra en temps de rebaixes

Nació digital afirma que tindrem un acord sobre la protecció de la llengua catalana per desencallar una nova trobada encara sense data

Redacció 09/03/2022
Els presidents Pedro Sánchez i Pere Aragonès, reunits a la Moncloa el 29 de juny de 2021

Taula de rebaixes…

Sembla que ERC s’obre a parlar de nous temes a la taula de diàleg, fins ara només acceptaven parlar d’amnistia i autodeterminació i segon pública el Nació digital i parla d’exclusiva que per tal de desencallar la taula s’estaria negociant un acord de mínims sobre la protecció de la llengua catalana.

Sis mesos des de la darrera reunió i un fracàs total de les converses discretes, seguim sense data per a una nova reunió

El 15 de setembre la taula de diàleg reunida a Barcelona no va acorda res més que a partir d’ara es tindrien trobades discretes abans d’una nova reunió. El govern espanyol ha passat de les demandes dels republicans de posar data, considera que sense acords previs no celebrarà cap reunió de la taula.

El fracàs de la taula de diàleg es fa cada cop més evident

Sembla doncs que ERC acceptaria rebaixar plantejament i de moment acceptar parlar d’altres temes i deixar per mes endavant l’amnistia i l’autodeterminació per tal de forçar una reunió per acordar una declaració d’intencions de protecció de la llengua catalana.