Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

La proposta del PDeCAT per a presidir l’ACM

L’entitat municipalista escull dissabte la nova direcció al Palau de Congressos de Girona

Avatar
Agències 16/09/2019
L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, a les dependències de l'alcaldia

L’executiva del PDeCAT ha aprovat aquest dilluns proposar l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, per a presidir l’Associació Catalana de Municipis (ACM), tal com ha avançat l’ARA. Soler forma part de l’executiva del PDeCAT  i n’és el Responsable Territorial de pactes i acords locals. L’alcalde de Deltebre ha de presentar formalment la seva candidatura a la presidència abans de dimarts al migdia, quan es compten 72 hores d’antelació a l’assemblea que escollirà la nova direcció, aquest dissabte al Palau de Congressos de Girona -necessita l’aval d’almenys 50 presidents d’ens locals associats de vuit comarques diferents i de les quatre demarcacions territorials.

JxCat i ERC s’han repartit l’ACM i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), de manera que els postconvergents decideixen la direcció de la primera entitat, i els republicans de la segona -fins ara en mans del PSC. Dins de JxCat, pertany al PDeCAT escollir-ne les propostes de nom, de manera que el seu president, David Bonvehí, i Ferran Bel en són els principals negociadors. L’objectiu és fusionar l’ACM i la FMC abans del 2023.

Tot apunta que la de Soler seria l’única candidatura a presidir l’ACM. Fonts coneixedores de les negociacions expliquen que el fins ara president de l’entitat, David Saldoni (JxCat), podria assumir aquest segon càrrec, ja que no requereix ser alcalde o alcaldessa. A banda, JxCat, ERC i PSC han acordat repartir-se dues les cinc vicepresidències: dues i dues per als independentistes, i una per als socialistes.

El PDeCAT engega el procés participatiu per debatre el futur de la formació i la “utilitat” dels partits

El PDeCAT ha engegat aquest cap de setmana el procés participatiu per debatre el futur de la formació i la “utilitat” dels partits polítics al context actual. “Pretén ser un debat franc, sense apriorismes ni limitacions entre tots els membres del partit”, apunta la formació en un comunicat. Les primeres assemblees amb la militància han estat aquest dissabte al Bages, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Pla d’Urgell i el partit afirma que hi ha hagut “una important participació dels associats i els càrrecs electes i orgànics”. Les properes trobades seran a la Noguera, el Solsonès, l’Anoia, l’Alt Camp, la Conca de Barberà, el Tarragonès, el Baix Ebre, la Terra Alta i els districtes de Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Sota el nom ‘Encarem el futur’, cada comarca celebrarà com a mínim una trobada, que s’allargarà fins a finals de setembre, quan es faran arribar les conclusions definitives a l’Executiva Nacional del partit.
En una d’aquestes primeres torbades hi ha participat el president del PDeCAT, David Bonvehí, que va reunir-se amb la resta de militants del Bages. El dirigent va assegurar que estava “molt satisfet” per “l’èxit” de participació i va fer una crida a l’assistència dels associats a les assemblees.