Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

La presidenta dels Pirineus Orientals és investigada per possible corrupció

Hermeline Malherbe té prohibit sortir de l'estat francès i ha hagut d'abonar una fiança de 50.000€

|

- Publicitat -

El passat 16 de maig, la presidenta del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, l’òrgan administratiu que aplega la Catalunya Nord, va ser acusada i posada sota control judicial d’un jutjat de Marsella. Hermeline Malherbe estaria essent investigada per l’adjudicació sospitosa d’uns contractes públics, en el qual també hi estarien implicats dos arquitectes i un constructor que estan acusats des de l’abril de favoritisme, captació il·legal d’interès i corrupció.

Publicitat

France Bleu Roussillon va obtenir la confirmació dimarts passat per part de la fiscalia de Marsella del fet que Malherbe està essent investigada per diversos càrrecs com favoritisme, corrupció passiva, tràfic d’influències i captació il·legal d’interès. Actualment té prohibit sortir fora de l’estat francès, té el passaport confiscat i ha hagut de pagar una fiança de 50.000€

Segons ha publicat l’esmentat mitjà, a mitjans de maig va ser escorcollat el domicili perpinyanès de la presidenta dels Pirineus Orientals. La fiscalia es va interessar per unes obres de reforma fetes a la casa particular de la presidenta, ja que l’empresa que va intervenir en aquelles obres va ser adjudicatària d’unes licitacions per intervenir en habitatges socials. El que es vol esclarir amb la investigació és si Malherbe va pagar el preu pertinent per l’obra que es va fer a casa seva o bé si es va beneficiar d’algun descompte a canvi de les adjudicacions. A més, durant tota la durada de l’obra, és a dir, diversos mesos, la parella Malherbe s‘hauria beneficiat d’un reallotjament gratuït . Un arquitecte, també adjudicatari de contractes públics, li hauria posat a disposició gratuïtament un habitatge. Aquest arquitecte, com el gerent de l’empresa de reformes, es troben entre les cinc persones encausades.

Et pot interessar  Els advocats catalans reconeixen cinc alcaldes de la Catalunya Nord per la seva defensa del català
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió