Dijous, 9 d'Abril de 2020 - Edició 623
La República

La Policia espanyola no amaga la seva catalanofòbia a Mallorca

El cos policial espanyol rebutja amb prepotència l’oferta de cursos de català de l’Ajuntament de Palma

Gerard Sesé
Gerard Sesé 10/01/2020
Pla mitjà dels manifestants saludant els agents de la Policia Nacional aquest dissabte 26 d'octubre de 2019 a Girona. (Horitzontal)

Els casos de discriminació i vulneració de drets de catalanoparlants a les Illes Balears, especialment per part dels cossos de seguretat, acumulen un llistat de greuges que, sovint, es perpetuen en el temps. L’últim exemple va ser a l’aeroport de Palma.

Per posar-hi remei, l’Ajuntament de Palma ha ofert a la policia espanyola cursos de català per als seus agents. Però l’oferiment ha estat refusat amb vehemència i prepotència.

Tal com explica dBalears, així ho han fet saber els sindicats de la policia espanyola a través d’un escrit en el qual han explicat que no tenen intenció d’aprendre català i que, en tot cas, “qui en vulgui aprendre’l ho farà per les seves pròpies conviccions”.

En aquest escrit els sindicats responen a les manifestacions del regidor d’Educació, Llorenç Carrió sobre el fet que cap policia s’hagi apuntat als cursos de català patrocinats per l’Ajuntament de Palma. Els sindicats expliquen que els components del cos de la policia espanyola a les Balears “estan totalment integrats” en la societat.

Relacionats